Etiquetes

divendres, 1 de febrer de 2019

ABP: CAMÍ A MART!

Aquest trimestre passat vam realitzar un ABP (Aprenentatge Basat en Problemes) anomenat “Camí a Mart”.

Tot va començar quan un dia, al pujar del pati, vam trobar un sobre “espacial” a la porta de la classe. Vam obrir-lo i vam extreure un full amb el següent missatge:Ens van proposar participar en l’ambiciós projecte de construir el primer poblat d’éssers humans a Mart! Vam acceptar-hi emocionats sense pensar-nos-ho!

Per començar, vam llegir uns articles de premsa que ens van permetre conèixer més aspectes d’aquesta expedició. A continuació, vam fer un guió amb una previsió de tot allò que havien de tenir en compte els viatgers: característiques de Mart (comparació amb altres planetes), trajecte (possibles dificultats que es podien trobar durant el trajecte, tipus de nau…), assentament (habitatges i zones habitables al planeta vermell, generadors d’energia, aigua i oxigen...), els riscos i perills (malalties, necessitats bàsiques, manca de recursos), etc.

Una vegada vam tenir clars quins punts d’informació necessitàvem saber per preparar aquesta expedició, vam posar-nos mans a l’obra amb la recerca d’informació… com? La senyoreta va distribuir cada punt a investigar per grup (format per tres nens/es) i, seguidament, vam iniciar aquesta recerca amb els Ipads. Ens vam tornar uns intrèpids experts en la matèria, ja que vam aprendre de forma autònoma una infinitat d’aspectes sobre el tema que ens havia tocat!

Un cop recopilada tota la informació, la vam plasmar en un lapbook! Mireu quins van ser alguns dels resultats!

Cap comentari:

Publica un comentari